Gode stunder


Når vi nå er i ferd med å skulle flytte, så er det mange minner om gode stunder som kommer tilbake. Vi har hatt det utrolig deilig her i dette huset, og i denne hagen!

Om sommeren er det et lite paradis her! Under trærne i den svale skyggen har vi hatt mange deilige måltider. Det føles litt som å sitte i en liten skjult verden – helt for seg selv!

Bak uthuset har vi solen frem til nesten halv 11! Her har vi sittet mange kvelder og grillet marsmallows, sett film, spilt spill, eller bare holdt hverandre i hånden, sett på solnedgangen og delt en flaske vin.

På sene sommerkvelder har vi også hatt besøk av en underlig liten skapning. En nattsvermer med en ekstremt lang snabel-ting den trenger for å nå nektaren langt nede i blomstene.

Vi har også satt opp en gammel ovn her for å kunne steke vafler på gammelmåten! Verdens beste vafler!

Vi har hatt kaniner og høner i uthuset, både til glede og til frokostegg!

Hanen passet godt på at pus ikke ertet hønene. Han rørte dem aldri, men elsket å løpe litt etter dem av og til! 🙂

Angorakaninene var både stas og gav nydelig ull som Guro har kost seg med å strikke ting av.

Pinnsvinet har hatt fast tilhold i hagen i mange år. Veldig koselig å se det tusle rundt i hagen! I år har vi sett at de har parret seg, så nå venter vi spent på om vi får se noen småtasser i hagen snart! Veldig greit at pinnsvinet spiser snegler også – da har vi sluppet plagen med brunsneglene!

Om våren når syrinen står i blomst dekker den hagen i en fantastisk duft som åpenbart er uimotstålig for sommerfuglene! Det har også vært veldig deilig å kunne hente blomster inn fra hagen, fra syrinene om våren til oktoberrosen på høsten.

Roser fra hagen på bordet og markjordbær fra veikantene i nærheten er et godt sommerminne!

Og jordbærene fra hagen! Friske bær sammen med Guros jordbærkake!

Det har vært deilig å ha et sted hvor vi har kunnet invitere til hyggelige sammenkomster, sommerfester på uthuset, grillkvelder, konfirmasjoner med 35 mennesker i stua og til sommerlunsj hvor Guro dekket bordet med mat hvor mye ble hentet fra hagen!

Poteter og urter fra hagen smaker mye bedre enn maten på den fineste restaurant!

Til og med vannmelon og galliamelon har vi fått frem i drivhuset i hagen, sammen med mange forskjellige sorter av tomater, paprika, agurk, physalis, urter og druer. Ute har vi hentet poteter, mais, jordbær, rabarbra, gulrøtter, redikker, plummer, epler, rips, solbær og noen få bringbær! Det har vært deilig å komme fra jobb, og sette seg ut i hagen og nyte livet!

Kari har hatt sin egen lille grønnsakshage oppe ved dukkestua –

Et år satte hun opp bod ved veien og solgte overskuddet fra hagen! Hun ble nok ikke så rik, men hun koste seg veldig!

Når det har vært for varmt, så har vi gått 5-600 meter bort til badeplassen og kost oss!

Nærområdet har ikke bare gitt oss muligheten til flere badesteder, skogsturer med pølser og kaffebål er også rett utenfor døren!

Her koser vi oss på en utkikksplass et par kilometer unna huset. På veien dit så vi gaupespor i snøen! Stas!

Vi har sol fra tidlig morgen til sen, sen kveld om sommeren. Om vinteren gir solen av og til en helt fantastisk stemning i Vestbygda – her titter solen frem bak huset til naboen over veien.

Andre ganger har lyn og trodenvær gitt fantastiske opplevelser. Jeg skulle ønske vi hadde hatt flere lyn og tordenvær! De kommer altfor sjeldent!

Etter et forrykende vær ifjor høst fikk vi til og med strandtomt – jordet til naboen ble til et lite vann for en liten dag! 🙂

Vinterene har også gitt oss mange gode minner! Her er det en stille vinternatt…

Her er det alt annet enn stille. Jentene hadde invitert venninnene sine på skidag, og pappa skulle vise hvordan man kunne hoppe i bakken ute på jordet. Det gikk ikke så bra… 🙂

Og vi har ikke måttet dra langt for å lage oss en bålplass for å grille pølser! Hagen er et perfekt alternativ! Skiløyper tråkkes opp på jordene, pølsene smaker topp på bål i hagen!

Og har snøen falt for tett, så har vi trukket inn på kjøkkenet og kost oss med kakao, eller som her, med kaker av sommerens jordbær. Mmmmm….

Det er et deilig sted dette her! Akkurat nå er det sommer, og den siste sommeren her skal vi virkelig nyte!

Det blir mange slike kvelder med marsmallowsgrilling eller et glass vin! Kom på besøk og nyt det du også!

Til høsten skal vi starte et helt nytt kapittel i livet. Nytt hus på Stokke – det kommer nok til å bli bra det også! Det viktigste er at vi har hverandre og kan lage gode minner sammen!

Advertisements

~ by Kenneth on June 5, 2011.

2 Responses to “Gode stunder”

  1. Så utrolig flotte bilder Kenneth!! Dere ser ut somm en sammensveiset og flott familie. Gøy å se bildene av jentene deres. Kan det stemme at to er som snytt ut av nesa di, men minste jenta har Guro sitt ansikt? Jeg synes det så slik ut fra bildene iallefall:-) Kjekt å se, sikker på at dere kommer til å trives i det nye huset også! Klem 🙂

    • Så koselig! Det er nok riktig observert at to likner på meg og en på Guro – det er i alle fall veldig mange som sier det! Vi har det veldig fint sammen, så jeg er sikker på at vi får det fint i det nye huset også! 🙂 Det hadde vært veldig hyggelig hvis dere hadde kommet en tur på besøk!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: