Papirløse


Noen ganger er det veldig negativt å være papirløs. Hvis man er flyktning for eksempel. Papirløse flyktninger. Det er skummelt. Eller hvis man sitter på do. Da er det skikkelig kjipt å være papirløs. Spesielt hvis man skulle oppleve dette på en restaurant – langt fra noen man kan rope etter…

Og det er der moroa med papirløshet begynner. Inne på en restaurantdo. Uten papir. For 10-15 år siden hadde vi behov, ikke for papir, men for en god unnskyldning til å være papirløse. Da hadde vi behov for en mobiltelefon! Vips! Papirløshet ga oss et alibi! Et tynt alibi, men likevel. Hvor er det jeg vil? For noen år siden ville vi bli papirløse igjen! Vi ville ha noe nytt! En laptop! Tenker bare på miljøet! Sparer så mye penger og greier. Bystyret i Bergen var stolt fremme med sin omtanke for miljøet. Legg merke til det kjekke byttet på slutten av denne fra YouTube

Hahahahahaha! “Ja – detter er jo mitt forslag og vi sparer og er så miljøvennlige og flott og hvis ikke vi klarer det så faller Dovre” – og da vet jo alle hva som skjer!?

Elsker når man kan være snill og oppoffrende på en slik flott måte. “Den har jeg lyst på! – Hvorfor er det lurt? Miljø? Ja – den kan jeg bruke! Noe annet? Spare masse penger? Den kjøper alle!” Vips! Enda et papirløst alibi!

Arbeidsplassen min har nylig blitt miljøfyrtårnmerket. Det er vi stolte av! Jeg foreslo et tiltak som ville øke bedriftens bruk av kollektivtransport: bytt ut vannet i vannkjøla med vin. Da kan vi jo ikke kjøre, og blir veldig miljøvennlige! Jeg er et av arbeidsplassens sorte miljøfår med mine flyturer til Malawi. Til gjengjeld passer jeg på å ta et glass vin på flyet for å veie opp for meg!

Jeg ofrer meg for miljøsaken når det kreves av meg! Med treliteren så sparer jeg jo masse penger og sånn også! Jeg har til og med kunnet glede meg over papirløshet også! Mobiltelefonen kan brukes som boardingkort! Da kan jeg jo spare masse penger på å kjøpe den dyreste telefonen!

Nå er det noe nytt noen vil ha, og man har passet på starte opp igjen kopimaskinene man sparte når man fikk laptop. “Det har folk glemt nå! Den virket så bra sist gang, så vi kjører den igjen!” 

Vi vil ha iPad! Hvordan kan vi få det til å virke som et miljøtiltak?… Tror ikke den med do på restaurant virker, da.

Advertisements

~ by Kenneth on November 1, 2011.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: