Houston – we have a kitchen… nesten


Det er utrolig deilig å se at det beveger seg godt fremover i huset om dagen! Vi er heldige og har en veldig flink byggmester som ordner for oss. Snart har hele første etasje gulv! Etter at dette er på plass, kommer det til å gå fort!

Her er de siste restene av veggen som måtte vekk for at vi skulle få et stort og deilig kjøkken! Jeg har fokus på de viktigste tingene og gikk straks i gang med å vurdere hvor kaffemaskinen måtte komme… Omtrent her, tror jeg… 🙂

Nå som det er fastslått, kan vi sette opp vegger, gulv, skap og alt som skal til slik at maskinen kommer omtrent her.

Som bildene viser så har vi en veldig tykk grunnmur. Det er flere store steiner som skapte litt hodebry. Vi skal ha vannrør som kommer tett på steinene, og de kan bli kuldebroer inn. Løsningen var veldig lur. Lecakuler og varmekabler. Lecakulene isolerer og hindrer fukt og mus – varmekablene festes på rørene og hindrer at de fryser til.

Ops! Det var visst en ventil som har stått uten noe lokk… Etter snøværet i går har det kommet litt snø inn. Vi tettet hullet og fjernet snøen. Platene tåler litt fuktighet, så det var heldigvis ikke noe problem. Her står jeg i alle fall på kjøkkenet. Gulvet er endelig på plass. Da har jeg også kunnet måle litt mer nøyaktig hvor vegger kommer, og hvordan kjøkkenet kan bli. En bjelke i taket gav noen utfordringer, ellers er planene nå ganske så klare. Vi har funnet en ovn som passer helt perfekt – En dansk ovn – Rais Q20. Passer enda bedre enn den vi fant på Byggmakker, og blir perfekt hos oss!

Men kjøkkenplanlegger fra IKEA og Photoshop for å få opp ovn og teglsteinsmur begynner det å å bli mulig å se for seg hvordan kjøkkenet kommer til å bli. Når vi kjøpte ovnen fikk vi også med en skikkelig fin vedholder. Denne skal vi henge opp på veggen ved siden av døra, helt til høyre (utenfor tegningen over).

Rais Woodwall. Når vi henger denne opp på en laftet trevegg, kommer det til å bli veldig fint! Gleder meg!

Første kaffepause på det nye kjøkkenet. Ja, uten kaffe, men likevel!

Nå er det bare stua som ikke har gulv – det kommer i løpet de neste dagene!

Jeg har forøvrig en liten klage til hun som solget oss huset. Det er en selvfølge at man må måke litt snø når man bor i Norge. Jeg kan imidlertid ikke huske at det noe sted i salgsoppgaven stod noe som helst om at man må måke INNE!?

Advertisements

~ by Kenneth on January 22, 2012.

2 Responses to “Houston – we have a kitchen… nesten”

  1. Så fint det blir!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: