Siste dagen på Chisombezi


Tiden går alltid alt for raskt når jeg er her. Jeg kunne sikkert vært her dobbelt så lang tid, og fortsatt ikke hatt nok tid til å gjøre alle de tingene jeg gjerne skulle hatt tid til. Vi har hatt noen svært travle og lange dager. Vi har sett på planer, på budsjetter, vi har sett på prosjektstyring, analyseverktøy, resultatstyring, utforming av indikatorer, LFA og PM, developing the problem tree –> what is the focal problem? Operational guidelines, strategies, gender policy!

Phhhu! Tett program! I dag fikk jeg også tid til et raskt besøk på Mziwika, ungdomssenteret som har blitt bygget med OD-midler. Jeg har tatt en del bilder som jeg legger ut etterhvert.

I kveld har vi hatt avskjedsmiddag, selv om jeg ikke drar hjem helt enda, og selv om jeg treffer Christopher i morgen. Emma skal ut for å gjøre en vurdering av en som en CBR (Community Based Rehabilitation)-arbeider mente måtte være døvblind. Det er visst et stykke å reise, og Emma ville gjerne gjøre dette så raskt som mulig. I morgen skal jeg ha et møte med OD-koordinatorene og med VIHEMA (organisasjonen for døvblinde i Malawi), og har uansett ikke tid til et møte med Emma.

September er neste planlagte gang jeg skal til Malawi. Da planlegger Emma og jeg også å reise innom Kenya på min vei tilbake til Norge. I Kenya er det to skoler for døvblinde som vi ønsker å knytte tettere kontakter med og hente kunnskap og informasjon fra. Ved å bygge et nettverk i denne delen av Afrika kan skolene lære av hverandre og gi bedre tilbud til de døvblinde. I år har Signo også et forprosjekt i Zambia hvor vi ser på muligheten for å starte opp et prosjekt for døvblinde. Hvis vi får dette til, vil Zambia også kunne bli en naturlig del av nettverket. Time will show.

Avskjedsmiddagen inntok vi på min favorittresturant i Malawi – 21Grill. En utmerket resturant med, etter norske standard, latterlig lave priser. Flaming Jack Daniels Steak – whiskey-flambert nytelse med blåmuggost-peppersaus. Mmmmmm! Høres dyrt ut? 70kr. (!) Vi hadde en veldig hyggelig kveld! Det er Grant i Altas som har skrytt denne retten inn i himmelen – og han har helt rett! Anbefales hvis du er i nabolaget!

Men – jeg må jo bare innrømme… Jeg er alltid veldig delt når vi spiser på en fin resturant som dette (selv om den ikke er så dyr). Uansett så koster måltidet veldig mye mer enn en vanlig månedslønn for sikkerhetsvaktene rundt hotellene, for vaskehjelpene, for veldig mange mennesker i Malawi…. Jeg liker virkelig ikke slik vi har innrettet oss på denne planeten! Det er noen som tar en enorm del av kaken, mens det er veldig mange som ikke har hørt om kake engang. Livet handler om å sette spor. Jeg vil at mitt spor skal være litt varig, dypt og utelukkende godt.

Advertisements

~ by Kenneth on June 7, 2012.

4 Responses to “Siste dagen på Chisombezi”

  1. God aften, nå fikk jeg endelig tatt en oppdatering. Veldig moro å lese! Genial den vannpumpen. Kult at de leker sammen.

    Nå er Cecilie hos Guro i strikkeklubben, og jeg har mekket modellfly hele kvelden 🙂 Har vært mye fin seilvind mens du har vært borte, men har dessverre ikke fått benyttet den. Program hver kveld denne uken. Håper du får en fin reise hjem, vi snakkes!

    • Til uka er jeg klar for seiling! Når som helst! Vannpumpa er helt utrolig smart. Virkelig fulltreffer på skolen! 🙂 Snakkes!

  2. Glad du snart er hjemme igjen nå. 🙂 Bra at dere har fått gjort så masse, dere er flinke! Ha en god natt, og en fin arbeidsdag imorgen, så ses vi snart!
    I love you ❤

    • Ha en god natt, du også! Vi har hatt endel å gjøre, men du har jammen vært utrolig flink du også! Koselig å snakke med deg på Skype igjen! Elsker deg!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: