Terrasseliv


Sommer er den beste tiden av året! Jeg elsker varme langsomme dager som begynner med frokost ute i solen og avsluttes med et glass vin ute i de siste solstrålene. Middagen skal selvfølgelig grilles og også spises ute. Alt dette skal enten skje på et svaberg et sted ute i skjærgården, eller på en deilig lun terrasse. Vi har ikke båt, så skjærgårdsliv har det blitt lite av. Denne sommeren har vel strengt tatt ikke åpnet for overdreven varmenytelse heller, men noen gyldne stunder har vi fått likevel.

Huset er nå ferdig og godt innbodd (er det et ord?). Vi har malt litt ute, og vi har et vindfang som fortsatt står på “Skal gjøres” listen, så vi kom ikke 100% i mål slik vi hadde tenkt, men du verden så deilig stedet har blitt! Det kan nok godt hende at det kommer noen innebilder her en dag, men dette er strengt tatt ikke noen interiørblogg, eller “Vår-opppussingsdrøm-som-vi-så-gjerne-vil-vise-frem-blogg” (opppussing er ikke noen drøm heller, mer som et mareritt), så det kommer kanskje bilder når jeg finner det for godt. 🙂

Har ikke skrevet noe her i løpet av sommeren, men kortversjonen av sommeren er; Switchfoot-konsert (hvor jentene fikk noen minnerike treff med sine helter, spesielt Emma), vondt i ryggen (ikke noe skummelt og heldigvis kortvarig), regn, litt sol, regn, regn, lyn, litt sol, male, male, regn, litt sol og fjelltur (regn). Innimellom har det kommet noen perler av noen dager, og de beste av dem har vi hatt her:

Vi har en utrolig deilig terrasse! På fine dager er den som en forlengelse av huset. Når solen står på, blir den også utrolig varm og deilig!

Hvis du er av den typen som legger merke til alt mulig rart på bilder, så betyr ikke grinden på trappa at vi har småtasser i huset. Jeg har har vel egentlig tenkt at vi har laget et barnevemmelig hus, med gulver som ikke tåler harde leker m.m. En trappegrind passer ikke inn i denne filosofien, men vi har vært hundepassere en uke. Ettersom huset i grunn også er hundevemmelig, så fikk den ikke lov til å komme inn i noen annen del av huset enn gangen hvor det er fliser. Grinden ble montert for å ha litt kontroll over hunden (den fikk lov til å være på terrassen). Nå er det ikke trappegrinden som er det viktige på bildet, men heller den deilige plassen vi har fått oss!

I den tropiske delen av terrassen har vi physalis, sitroner, bougainvillea og oliven som ser ut til å trives veldig godt her!

Bougainvillea er min favoritt blandt blomstrende busker og trær! En dag vil jeg flytte et sted hvor den vokser ute (hele året).

Men frem til den dagen jeg flytter dit (vil du bli med, forresten, Guro?), så er det slett ikke så ille her!

Vi har noen veldig hyggelige naboer her også (mange, faktisk!). De siste dagene har naboen over veien kommet med noen fantastisk gode plummer til oss. Vi har et plummetre selv, også. Nydelige, store gule plummer! I år fikk vi èn plumme. Tror treet trenger litt stell….

Til gjengjeld har vi deilige epler! De er riktignok ikke ekstremt mange eller store i år, men de kan plukkes rett fra terrassen!

Et snev av barnevennlighet finnes det her, likevel… I en krok har vi satt en liten benk til de gangene vi får noen små på besøk. Små barn sitter riktignok ikke så lenge stille, men i noen korte øyeblikk er det noen småtasser som har kost seg veldig i kroken! 🙂 Heldigvis er det bare huset som er barnevemmelig! Vi som bor her setter stor pris på alle småtasser som kommer på besøk (og stor pris på at de drar igjen! 🙂 )!

Hvis du synes at det ser hyggelig ut her på terrassen, så er du velkommen til å komme på besøk! Er det en fin kveld, så trenger du ikke banke på døra – der er det låst og vi hører ikke den, vi sitter på terrassen!

Advertisements

~ by Kenneth on August 21, 2012.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: