Nilewood


Prosjektet jeg jobber med her i Uganda har fått støtte fra Operasjon Dagsverk i Norge. Tilsammen 8 organisasjoner i Malawi, Mozambique, Sør Afrika og Uganda har fått støtte til prosjekter. Når vi søkte om penger fra OD så søkte vi også inn et niende prosjekt, et fellesprosjekt for alle organisasjonene. Vi ønsket at funksjonshemmet ungdom skulle få en mulighet å lære seg å lage film. Målet er at de skal kunne bruke denne kunnskapen til å fortelle om hvordan det er å være funksjonshemmet for å påvirke myndighetene, spre informasjon, få respekt for den de er og ikke minst – kunne lage filmer de liker selv, kjærlighetshistorier, spenningsfilmer og alt mulig! Kanskje kan dette også gjøre det mulig for ungdommene å få seg en jobb innenfor media!

Den siste uken har Liv Kjellmann fra Tvibit i Tromsø vært her i Kampala for å gi en gruppe ungdom et filmkurs. Filmkurset er det siste for i år, og deltakerne begynner å bli flinke etter å ha deltatt i kurs i juni, juli og august. Kenneth, en av deltakerne, fortalte at han Syntes dette prosjektet hadde vært veldig flott! Nå kunne han lage film! “Vi har laget historien selv, storyboard, valgt ut skuespillere, filmet, redigert og hatt det morsomt sammen!” sammen med blant annet Fred og Eric ville de starte et produksjonsselskap! De mente at dette var noe som var nytt i Uganda, noe som ville gi gode muligheter i tiden fremover.

Hmmm… Dette bildet ble ikke så bra. Kenneth skjuler ansiktet til Fred når han ivrig fortalte om filmprosjektet. Ellers ser dere Malin og Eric.

En av tolkene som jobber på UNAD, Raymond, fortalte at han også hadde blitt veldig inspirert av prosjektet. Han har tolket under opplæringen, og har dermed også lært seg å jobbe med film. Inspirert av dette tok han kontakt med WBS, et TV-selskap i Kampala og sa at det burde være program på tegnspråk på tv! – Kom tilbake med et godt konsept – så skal jeg se på det! Raymond tok han på ordet og utviklet et konsept for programmet han tenkte seg. Nå går det på tv en gang i uken! I programmet presenteres ukens nyheter på tegnspråk, Raymond reiser ut og intervjuer døve for å gi døve en mulighet til å fortelle om hvordan det er å være døv. Dette er med på å vise at døve må få samme muligheter som alle andre. Mot slutten av programmet viser Raymond noen tegn for å gi litt tegnspråkopplæring til seerne! Flott? 🙂

Jeg har kommet litt tidlig tilbake fra UNAD i dag, og har tenkt å bruke noen timer på terrassen på hotellet til litt kontorarbeid. Deilig! Det har vært noen lange travle dager frem til nå!

Ettersom denne posten er skrevet på iPad’en så må jeg legge ut bildene senere. CrApple! Grrrrr! (som dere ser er det nå noen bilder – det er takket være Microsoft og en HP. CrApple: How hard can it be? All the other ones are doing it?)

Advertisements

~ by Kenneth on October 27, 2012.

6 Responses to “Nilewood”

 1. >Ettersom denne posten er skrevet på iPad’en så må je legge ut bildene
  >senere. CrApple! Grrrrr!
  haha 🙂 I rest my case.

  Artig med filmprosjekter og nyheter på tv! Må være moro å se at spirene deres gror 🙂

  • Det er veldig morsomt! Det gjør at det føles meningsfullt og viktig at jeg gjør jobben min! Og CrApple? De kommer til å bli borte fra markedet nå som alle kan gjøre det som de kan, og alle kan gjøre det som CrApple ikke kan. Det som blir stående igjen er det de hadde til å begynne med – en liten skare frelste CrApplere!

 2. Fantastisk! Så kjempeflott at de har fått eget program, og filmprosjektene høres veldig flott ut! Skulle gjerne sett filmene imorgen.. Heldig, du! 🙂

  • Ja! Jeg glder meg veldig! Det skal bli morsomt å se hva de har fått till. På slutten av visningen skal de være en høytidelig sermoni hvor alle deltakerne skal få diplom som bevis på deltakelsen i prosjektet. Da vil de at jeg skal komme opp på scenen og overrekke diplomene. Blir interessant.

 3. Så morsomt! Det har vel gått rykter helt til Uganda om at du er en skikkelig dugandes filmmaker! 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: