Rådyrjakt


Noen ganger er livet veldig ålreit! Sånn som i dag. Rådyrjakt på Ledeng! Fantastisk! Når vi var her i bukkejakten satt vi igjen et viltkamera som har stått og tatt bilder av det som har gått forbi. I dag hentet vi minnekortet og var veldig spente på om det hadde kommet noen dyr forbi kameraet.

Det viste seg å være over 1000 bilder på kortet! Når vi fikk gått igjennom dem så var det veldig mange bilder uten dyr. Det ser ut til at kameraet har blitt utløst av vind på varme soldager. Alle bildene var enten av dyr, eller av soldager. Ledeng er slett ikke så verst! Ikke et eneste bilde hvor det regnet! Det har helt sikkert ikke noe med kvaliteten på sensoren på kameraet å gjøre….

Det viser seg at det er masse rådyr her! Ut fra bildene og det vi observerte under bukkejakta, så må det være minst 5 bukker her, minst 4-5 kalver og minst 6 geiter. Ikke verst!

Dette bildet ble tatt dagen etter at vi var her sist! Håper jeg får denne inn foran posten min en dag!

Eller denne her! Ikke like stor, men veldig flott likevel! Det var flere bilder av bukker, men de var litt mer uklare. Det ser ut fra bildene at det er en eller to bukker til som tusler rundt her! Stas!

Kameraet har fanget en god del geiter og kalver også. Denne var veldig fin! Den er også hjertelig velkommen til å besøke meg på posten!

Denne elgen ser det ut som at den aner at det er noe på gang. Datoen på bildene er 2 måneder og to dager feil. Denne elgen ble fanget av kameraet på Emmas bursdag, 23 september, når jeg var i Malawi.

Dette bildet ble tatt idag og det var egentlig litt komisk å se det. Jeg satt på en post som er et stykke utenfor bildet oppe til venstre ca 300 meter unna. Akkurat når disse jegerne gikk her, travet det to elger forbi posten min,  bare 10 meter unna meg! Elgjegerne gikk akkurat glipp av dem!

Vi lurer på om kameraet ikke har fanget opp alt som har gått forbi. Jegerne over gikk forbi kameraet motsatt vei noen timer tidligere uten at de ble tatt bilde av. Når vi skulle plukke ned kameraet, så måtte vi også ganske så nærme før vi ble fanget opp på film.

Bildene viser mange forskjellige dyr, og hvis kameraet bare fanger opp noen få av de som går rundt her, så er det rart at det er så stille akkurat der hvor jeg sitter på post! Kanskje jeg skal vurdere om jeg skal sitte litt mer i ro?

Uansett – nyttårssteika er allerede sikret! Vi tok en flott bukk i august! Får vi noe mer, så er det bare en bonus!

Advertisements

~ by Kenneth on November 17, 2012.

2 Responses to “Rådyrjakt”

  1. Fine bilder! 🙂 Men jeg ble litt distrahert av datoen på Emmas bursdag… Det er ikke noe som skurrer, eller…..? (Friskt i minne at jeg måtte ordne opp etter at du forandret Karis fødselsdato på sykehuset)

  2. Okei!!! Jeg er litt sliten for tiden! 23 er jo riktig, da! Men det er vel kanskje i mars… Og ja- det var hakket verre når jeg hardnakket påstod til sykehuset at “Jeg har ikke en datter som er født 3.juli! Hun har bursdag 19.9!” Jeg er god på sånt! 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: