The three sisters


Møtene med de malawiske partnerne har fortsatt idag, og jeg har sett en veldig positiv utvikling på hvordan diskusjonene fungere og på den samarbeidsviljen som organisajonene viser. Kjempebra! Begynner å få troen på at samarbeidet virkelig er i ferd med å feste rot. Det lover godt for fremtiden!

Møtene er det ikke så spennende å lese om her, men jeg har fått noen bilder fra det Emma har gjort på Chisombezi som er mye morsommere å vise frem. Turen til Kenya i oktober har virkelig vært en kilde til inspirasjon for Emma, og hun har vært svært så aktiv de siste månedene. I lunsjpausen tok hun oss med en liten tur rundt for å se på alt hun hadde fått i stand.

Garden in a bag

Garden in a bag, slik vi så dem i Kenya hadde hun fått på plass!

Kenyansk inspirasjon

Og det som tidligere var ubenyttet plass inn mot gjerdene, var nå litt til fordige oaser med grønnsaker og urter. Vi fikk servert en stuing av bitre urter og groundnuts til lunsj som skulle være svært sunn, og som kom fra egen produksjon.

Geiter på Chisombezi

Geiter har kommet på plass, både i et lite hus på skoleområdet –

Geitehus

– og i et stort hus som Emma har fått låne plass til inne på søsterordenen sitt område. 47 geiter er på plass og Emma regner med at de vil få opp mot 20 killinger før juni. Med grønnsakshagen, urtene og geitene har ungene fått flotte arbeidsoppgaver hvor de kan lære oppgaver de kan mestre videre i livet, inntekt til skolen og egenprodusert mat! Veldig morsomt å se!

Omvisning

Jeg spurte Emma om de pleier å la de Tre Søstrene stå sammen, men da fulgte hun meg ikke. De bruker visst ikke den termen her om mais, bønner og gresskar. Men – jo, de dyrket ofte søstrene sammen, selv om det var mer vanlig å bare ha to av dem, mais og gresskar, sammen.

Two sisters

Vi er midt i regntiden akkurat nå, og det har kommet godt med regn. Masse, men ikke for mye! Det har gjort at maisen ser utrolig bra ut. Godt over tre meter høye planter! Her står de sammen med en av søstrene – gresskar. Gresskarblader smaker også veldig godt! Det er vanlig å bruke dem til stuinger.

Regn

Vi rakk akkurat tilbake til Chisombezi og kom under tak før regnet fosset fra himmelen. Det gjorde at det ble nesten helt umulig å fortsette med møtene, men vi fikk det til på et vis…

Nå skal jeg ha meg en pizza på Hostaria! Fin fredagsmat!

 

Advertisements

~ by Kenneth on March 1, 2013.

One Response to “The three sisters”

  1. Så utrolig flott! 🙂 Helt tydelig at hun ble inspirert av turen deres! Veldig morsomt å se hvordan hun har fått igang forskjellige prosjekter. Tenker barna koser seg med geiter.. 🙂 Hygg deg på Hostaria, så snakkes vi. Elsker deg!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: