Første møter og gjensyn


Dette har vært en veldig flott dag! Vi har besøkt både Chisombezi, vi har kjørt gjennom bushen (jeg kjørte), og vi har besøkt Mziwika og truffet masse engasjerte og flotte ungdommer!
Første møte
Vi hadde så vidt kommet oss ut av bilen, før de første møtene og de sterke inntrykkene begynte. Håkon var i tett kontakt med en av elevene på Chisombezi med en gang. Øyvind var like klar med kamera og journalisten som boblet frem. Her skulle det oppleves, etableres kontakt, rapporteres og dokumenteres! Strålende! Jeg har forstått det for lenge siden – disse to vil det være utrolig flott å få med til Malawi. Etter omtrent 30 sekunder på Chisombezi var dette bekreftet!

GJensyn
Jeg for min del fikk et fantastisk gjensyn med alle ungene og med Agathe spesielt. Agathe har vært veldig spesiell for meg siden jeg traff henne for første gang i 2008. Det har vært veldig flott å se den utviklingen hun har hatt etter at hun ble identifisert som døvblind, og har fått tilbud fra Chisombezi. Den lille underernærte spurven har vokst og utviklet alle sansene og mulighetene. I dag hadde vi en nydelig kontakt hvor hun strøk meg forsiktig i hånden, løftet min hånd mot sitt kinn, smilte og så ut til å være glad for å ha kontakt med meg. Jeg strøk henne forsiktig tilbake på hånden, klemte mykt den lille hånden hennes i min og gledet meg veldig over å være sammen med henne igjen!

Jeg fikk bilnøklene til den nye bilen til Chisombezi, og fikk i oppdrag å være sjåfør i dagene fremover. Emma ledet an i dag i den god gamle Toyotaen, og vi satte etter en stund på Chisombezi kursen mot Mziwika. Der skulle vi få lunsj, og få møte ungdommene som er med i prosjektet og driver senteret. Emma kjørte fortere enn meg, og etter en tur innom mausoleet til tidligere president Banda, var hun fullstendig borte for Øyvind og meg som forsøkte å følge etter. Jeg har heldigvis kjørt her før og klarte (med bare en liten omvei) å finne frem til Mziwika. Slett ikke verst, med tanke på at den ligger litt bortgjemt i en del av Bwumbwe hvor det ikke er så mye asfalt… Tok bare feil i et kryss (og endte opp i hagen til noen), men kom altså frem. Der var det noen som var glad for å se meg!
Flere gjensyn
Ungene som bor rundt senteret har blitt vant til å se denne asungo-en, denne rare hvite mannen som av og til kommer på besøk. Han har nemlig med seg et kamera! Det er like stas hver gang å få se et bilde av seg selv, eller en videosnutt. Håkon og Emma kom frem litt før oss, og Håkon fortalte at ungene hadde vært litt tilbakeholdne og forsiktige da de fikk se han. Da Øyvind og jeg kom frem var smilene raskt på plass og de stilte seg opp med klar forventning om hva som skulle skje. De ble ikke skuffet!

Møtet med ungdommene på Mziwika var også en veldig flott opplevelse! De fortalte om ald de gjorde og hva de har oppnådd, de hadde noen fantastiske danseshow og vi hadde det veldig morsomt!
Mziwika
Øyvind tok det helt ut! Han kastet alle hemninger – og t-skjorta – og var energisk med i dansen! For et fantastisk syn! Jeg har litt for lite datamengde igjen på kontantkortet til å legge ut filmen, men den kommer etter hvert. Øyvind legger den kanskje ut på signobloggen.no også, så det er bare å følge med! Dette blir den neste reven! 🙂
Youth coordinators
Christopher, den tidligere koordinatoren på Mziwika sluttet før sommeren, og Emma jobbet lenge for å få på plass gode ledere til å ta prosjktet videre. Disse fire ungdommene har fått ansvar for hvert sitt felt, og ser ut til å kunne fylle rollene sine veldig bra. Det de hadde arrangert i dag var supert. Årsplanen for prosjektet for 2014 har veldig bra kvalitet, og de er interesserte i å gjøre det de kan for å få senteret til å vokse videre! Gleder meg til å jobbe videre med denne gjengen. Prosjektet er nå fullt og helt planlagt, styrt og drevet av ungdom! Bedre kan det ikke bli i et ungdomsprosjekt! 🙂
I morgen begynner seminaret om døvblindhet hvor Håkon skal i ilden. Det blir spennende!
Flere bilder og mer info kommer! Ellers anbefaler jeg å sjekke signobloggen.no. Øyvind har tatt over 300 bilder i dag – ca 10 ganger flere enn meg, og legger ut masse informasjon i dagene som kommer!

Advertisements

~ by Kenneth on October 6, 2013.

4 Responses to “Første møter og gjensyn”

  1. For en flott dag! Morsomt å få se bilder- gleder meg til det kommer flere! Nydelige, nydelige Agathe! Så stor hun er blitt! 🙂 Lykke til imorgen med alt dere skal. Klem ❤

    • Ja, Agathe er søt! Hun har vokst masse, men er fortsatt ganske så liten. Snart 11, men ser ut som hun er 6… Hun har fått et annet preg over ansiktet, hun ser eldre ut og hun har en ro over seg som det er godt å se!

  2. Hehe, sjefsinnsats av kollegaen din 🙂 Så video på signobloggen. Og for en tilbakemelding! God stemning altså 🙂 Godt arbeid videre!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: