Jobben min


er sabla spennende og meningsfull! Og sabla slitsom! Og interessant! Og krevende! Og morsom! Og.. ja, du skjønner? Jeg har hatt en av de dagene! En av de dagene hvor jeg tenker at det er jammen bra at det er jeg som gjør jobben min! I går kom det ikke noen oppdatering på bloggen slik jeg hadde tenkt.. Jeg orket rett og slett ikke. Etter en lang dag hvor vi arrangerte workshop dro vi til 21 Grill og spiste en bedre middag. Når vi kom tilbake måtte jeg bare stupe rett til sengs.
Det bor forresten flere nordmenn på hotellet. Akkurat nå er det 6 fra Norge som bor her. I tillegg til oss tre fra Signo er det et ektepar som er og besøker datteren sin som jobber for Fredskorpset på en skole rett ved Chisombezi sammen med en venninne. Jeg sendte dem med Emma når de skulle fra hotellet og i samme retning, og anbefalte dem å besøke Chisombezi en dag. Small world.
Chisombezi
Vi besøkte Chisombezi i dag! Fikk full danseoppvisning og greier! Morsomt å se! Det hele var nok mer til ære for morten enn det var for meg, men det var morsomt å se hvordan elevene koste seg med dans og sang! Trenger ikke å høre for å oppleve rytme og vibrasjon!
Jeg hopper visst litt. Trøtt og sliten i dag også…
Dagen begynte på skikkelig workshop-i-Afrika-stil. Håkon skulle vise en film og leste opp en historie for deltakerne for at alle skulle komme inn i en slags meditativ stemning. En stemning som typisk nok ble brutt av at en deltaker ankom for sent og laget en god del støy når han endelig ankom. Håkon forsøkte å få alle tilbake til en behagelig meditativ stemning og skulle akkurat til å starte filmen da projektoren streiket. Etter en del fikling, ny stemningsjobbing og omstart av film fikk vi se 4 minutter før projektoren igjen takket for seg. TIA.
Resten av workshopen gikk heldigvis mye bedre, og med en ny projektor (og ny stemnings-skape-runde) fikk deltakerne se filmen også.
Play pump with guest
Vannpumpen på Chisombezi er det veldig morsomt å vise frem! Det er ikke mange vannpumper som kan gi så stort utbytte som denne. Let rundt på bloggen hvis du vil lese mer om denne!
Jobbmessig her det vært en kjempedag! Workshopen har fungert het topp! Deltakerne er utrolig fornøyde i tilbakemeldingene de gir anonymt på slutten av hver dag. Vi har fått noen sterke og flott historier fra en deltaker som fortalte at han nå endelig forstod sin døvblinde far som har hadde undret seg over i mange år. Det har også vært veldig spennende å drøfte prosjektene og videre visjoner om arbeidet med Morten fra Atlas. Øyvind har lovet å gi meg noen bilder fra dagen. Jeg har ikke helt tid til å ta bilder, men det har Øyvind gjort til gangs de siste dagene. Legger de ut når jeg får dem! I mellomtiden kan jeg vise dette:
Grytekluter
Kanskje strikkedamene som lager votter til inntekt for Chisombezi kunne tenke seg å lage et strikkemønster for grytekluter som er basert på vinduene på kjøkkenet til Chisombezi? Tror det kunne bli kult! (Men så er jeg jo også en mann og har strengt tatt ikke så mye greie på strikking!)
Votter for Malawi
Strikkedamene på strikkekafeen til Vevkroken har i alle fall kommet godt i gang med sin innsats for å samle inn penger til Chisombezi. Helt fantastisk hvordan de står på! Kanskje vi kunne fått lurt Jorid til å lage et spesielt strikkemønster til Malawi? #flinkestestrikkemønsterdamenjegkjenner!

Advertisements

~ by Kenneth on October 8, 2013.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: