Andebu Sparebank – avdeling Malawi


Etter en fantastisk helg, var vi oppladet og klare til å kaste oss inn i arbeidet igjen. Håkon har fulgt opp lærerne i hele dag, mens jeg har sittet i et møte med en som heter Christopher Ziwa som er leder for avdeling for Special Needs Education i distriktet hvor Chisombezi ligger. Han kom sammen med Charles Fawcett fra Skottland som leder et prosjekt for funksjonshemmede. Veldig nyttig møte. Ziwa skal hjelpe oss å få til et møte med Special Needs Chief Education Officer at the Ministry of Education. Det kan være et veldig langt skritt på veien til å få Chisombezi endelig godkjent som skole. Det som er så viktig med å få denne godkjennelsen er at det kan bli enklere for Chisombezi å få staten til å dekke lønnen til flere lærere. Foreløpig vil de bare dekke lønnen til 4 lærere. Med en godkjenning følger det også midler fra staten til driftskostnader. Når vi får dette på plass ser fremtiden mye lysere ut for skolen, også etter at Signo avslutter prosjektet.

Fawcett fortalte om prosjektet han jobbet med, og vi fant veldig raskt mange muligheter for å kunne samarbeide videre. Fawcett fortalte om et kartleggingsarbeid de hadde gjennomført av funksjonshemmede i 42 landsbyer i området mellom Thyolo og Mulanje og ønsket at Chisombezi skulle bistå med å gjennomføre en grundig vurdering av funskjonsnivå. Dette er noe Emma kan veldig godt, og hun stilte seg villig til å ta jobben.

Ikke like eksotisk som å kjøre rundt i en park og se på alle dyrene, men veldig spennende likevel!
Vannfylling
Vi har fått drikkeflasker fra Andebu Sparebank som vi har hatt med oss i bagasjen. Ettersom bagasjen min, hvor jeg hadde de fleste flaskene, ble borte underveis ned hit til Malawi, så har vi ikke tatt flaskene med til Chisombezi før i dag. Det var populært! Alle fikk hver sin flaske, og turen gikk rett til vannkrana ute for å fylle dem opp!
Hva står det her
Med litt synsrest var det også mulig for en av jentene og se fine farger og skrift på flasken sin. Dette var veldig interessant!
Drikkeflasker
Tusen takk til Andebu Sparebank! Søster Emma vil dele ut flere flasker til de som får hjemmebasert opplæring når hun skal reise ut i distriktene utover i oktober og november.

Før jeg skulle reise tilbake til Blantyre for å forberede meg til OCA de kommende tre dagene (Organizational Capacity Assessment), oppdaget jeg en tegning av en kjent dame! En av elevene har tegnet Emma som holder opp navnetegnet sitt! Måtte bare vise dere den!
Sister Emma - drawing
Etter lunsj har jeg hatt mulighet til noen etterlengtede kontorarbeidstimer på hotellet. Planer for de tre OD-prosjektene jeg har ansvar for skal leveres inn i morgen og jeg har tatt den siste finpussen på dem alle i dag, både på planene og på budsjett. Da jeg (nesten) var ferdig var det helt fantastisk å få seg en avkjølende dukkert i svømmebassenget på hotellet! Det har vært veldig varmt og godt her de siste dagene, og vannet i bassenget var nydelig! Veldig deilig å svømme noen ganger frem og tilbake.
Svømmetur

Advertisements

~ by Kenneth on October 14, 2013.

2 Responses to “Andebu Sparebank – avdeling Malawi”

  1. Så gøy med flasker! 🙂 Ser ut til at de falt i smak! Og for en herlig tegning av Emma 🙂 Morsomt! Ha en fin dag imorgen, nå sees vi snart! Klem klem < 3

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: