Oppturer og nedturer


Dette har blitt dagen for oppturer og nedturer. En av oppturene var en skikkelig nedtur…

Det begynte opp. Da vi kom til Chileka og skulle sjekke inn, viste det seg at vi kunne sjekke bagasjen hele veien hjem. Vi fikk boardingpass for hele ruta også, og kunne se frem til noen deilige timer på flyplassen i Johannesburg. Det gjaldt bare å komme seg dit.

Oppturen fortsatte da været var supert, og vi kunne få oss noen siste varme solstråler før vi skulle inn i flyet. Den første nedturen var da flyet var forsinket, og de deilige solstrålene etter hvert begynte å føles først varme nok, tørsten satt inn og ventetiden ble litt lang.

Etter hvert var vi greit inne i flyet, og hadde det akkurat slik man har det i et fly. Vi var på vei. Ny opptur når flyet begynte sin nedtur mot Jo.burg. Hmmm… det var da veldig så mørkt det ble på den ene siden av flyet. Hmmm… det var da fælt så mye det ristet. Og så mørkt på begge sider. Og lyn. OPPTUR! OPPTUR! Vi ble sugd bakover mot setet. Hele flyet ristet og dundret fra side til side og opp og ned. Lyn! HAGL! Skikkelig nedtur når flyet avbrøt landingen og begynte en opptur jeg kommer til å huske en stund. Merket plutselig at jeg holdt godt tak i begge armlenene, og tenkte at det kanskje er nå det skal skje…. Heldigvis ristet og hoppet flyet så godt at jeg ble kvalm, og hadde mer fokus på at frokosten ikke skulle få en opptur, enn at flyet skulle få en kraftig nedtur.

Veldig opptur da flyet endelig satt hjulene på bakken, og farten stoppet opp! Ny nedtur når vi oppdaget at flyet av omringet av brannbiler og en armada av utrykningskjøretøyer. Kapteinen sa at det ikke var noe å bry seg om – vi skulle få komme inn til flyplassen så snart de hadde sjekket at ikke flyet hadde fått noen skader i stormen. Hmmm… er det oss inne i flyet de ville passe på, eller var de redd for at flyet skulle eksplodere og ta med seg flyplassen på kjøpet? Kanskje det siste, for vi fikk ikke komme lenger. Av med alle motorer og inn i ventende busser etter noen minutter i et fly kun opplyst av nødbelysning og med brannbilene fortsatt stående rundt.

Vel inne på flyplassen kunne jeg fornøyd konstatere til Håkon at jeg nå hadde fått meg en ny “Verste-flytur-noen gang-historie!” Alt som er skikkelig skummelt, men som går bra blir en god historie! 😉
Regnbue
Vel fremme på den faste restauranten på Tambo kommer en trippel opptur! Fin regnbue, god mat og en god historie! Snart hjemme. Skal bare opp å fly et par ganger til! Oppturer og nedturer og sånn! 🙂

~ by Kenneth on October 19, 2013.

2 Responses to “Oppturer og nedturer”

  1. Aiai, neste flytur kan vel stort sett bra bli bedre. God tur! Velkommen hjem snart 🙂

    • Ja, ut fra statistikken så skal det være ca 100 flyturer til neste gang jeg opplever noe like ugreit. Vi sees! 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: