Fotograf Verngård

Min onkel er en dyktig fotograf, og hadde i mange år egen forretning i Arendal. Bildene på denne siden er det ikke han som har tatt. Nå er det jeg som er fotograf Verngård. Turer i fjellet er noe av det beste som finnes. Hvis jeg har kameraet med meg, så er dagen reddet! Spesielt er jeg glad i lyset en tidlig morgen når jeg er på fjellet. Lydene, lukten – det er som om verden er skapt på ny hver gang!

Blåstrupe er en av de vakreste fuglene i Norge, etter min mening i hvertfall! Denne likte ikke at jeg kom for nær reiret – jeg tok hintet og holdt meg unna, men jeg fikk tatt noen bilder også!

blastrupe.jpg

blastrupe-goppollen2.jpg

En av disse tidlige morgenene gikk jeg til toppen av Høgtind, en liten topp ved Goppollen i Gudbrandsdalen. Når jeg kommer opp til toppen får jeg se at det sitter en rype på toppen av toppvarden. Supert motiv – problemet er bare at jeg har solen rett mot meg. Tar et prøvebilde, men fluglen blir nesten helt sort med solen så håpløst i forhold til fuglen. Jeg tenker at jeg bare kan glemme det! Jeg er helt sikker på at rypa vil ta av hvis jeg beveger meg hele veien rundt toppen slik at lyset blir bra. Men – med svært langsomme steg klarer jeg å komme meg på rett side av lyset og får tatt dette bildet, som jeg rett og slett er veldig fornøyd med!

fjellrype-paa-hoegtind.jpg

Heiloen på bildet satt helt perfekt med Rondane i bakgrunnen en annen morgen, på vei ned fra det samme fjellet!

heilo-mot-rondane.jpg

Traner har vi også gående og syngende like ved hytteveggen. Det er ikke mye som er så magisk som en tidlig morgen, hvor “tusserøyken” ligger over vannene og myrene ved hytta, og du kan høre tranene synge dagen inn.

 traner-2.jpg

Og det er ingenting som er for lite til å bli tatt bilde av! Denne øyenstikkeren av ukjent art satte seg pent opp for å bli tatt bilde av!

oyenstikker.jpg

Ellers er det kanskje ikke vanskelig å forstå at det er ganske så greitt å stå opp tidlig når verden ser slik ut utenfor vinduet?

 morgenstemning.jpg

 Også multer, da! Nyplukkede, rørte multer med litt rømme fra sætera ved siden av hytta er godt til frokost! Ferske rundstykker fra ovnen passer fint til, det også!

 multer_1.jpg

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: